Blogajánlók 02.

Sziasztok!
Folytatódjon hát az Arany Pergamen Blogverseny nyerteseinek bemutatása. Ma ismételten három blogot hoztunk el Nektek, amiket a lehető legőszintébben ajánlunk olvasásra. Szóval ha unatkoztok, és netalán olvasnátok valamit, de semmi fogatokra valót nem találtok, akkor szemezgessetek innen nyugodtan. Cím: I will fight
Író: Vivian Leite
Ismertető: Balesetek bárkivel történhetnek. Isabel az egyik percben még élte a megszokott kis életét, a másikban pedig már érte harcolt. A sérülések, melyeket elszenvedett, nem csak a testén okoztak károkat. Habár a legtöbb idővel majd begyógyul, ártatlan hegekként emlékeztetik arra a bizonyos estére. Arra, amire nem akart emlékezni, amit legszívesebben kitörölt volna az életéből, még ha tudta is, hogy ez nem lehetséges. Örökre ott maradt a tudatában, mert hibásnak érezte magát. Bűntudata volt, pedig nem akart benne részt venni, hanem helyesen cselekedni. Ehelyett kapott egy hosszú és megerőltető utat, ami után csak remélhette a gyógyulást. Az egészben viszont az a legrosszabb, hogy a lelki roncsolódás ennél súlyosabb. Nincsen felületi sebe, sem vérzése, csak temérdek fájdalom.
A fiatal nő túlléphet egy hatalmas traumán? Nem tehet ellene semmit, de várhat, hogy a kínzó érzés elmúljon. Szenvedni egy döntés miatt, aminek a bábja lett, marcangoló. Leküzdheti, de ehhez el kell fogadnia a körülötte lévők segítségét. El kell köteleznie magát, de nem siethet el semmit, mert bármikor meglepetés érheti és újra bánthatják.
Az új közegben talán a gyógyulás útjára léphet, és újrakezdhet mindent, de a múlt elől nem menekülhet. Más kihívások várnak rá, de napról-napra érti meg a neki szánt leckét. Ez nem lesz rázómentes, hiszen így okozhat sérüléseket másoknak. Újra meg kell tanulnia őszintének lenni, majd hinni, bízni, és szeretni. Csak rajta áll, hogy ez sikerül-e Neki és képes lesz-e küzdeni, vagy pont érte kell majd? 
Trailer: LINK
Műfaj: fanfiction / real person fanfiction
Állapot: folyamatban
Eddigi fejezetek száma: prológus + 5 fejezet
Főszereplők: Isabel Roover, Marco Reus
Részlet: "Sokadszorra pillantottan a hátam mögé, de egy árva lelket sem láttam. Mióta betettem a lábamat a házba, olyan érzésem volt, mintha követnének. A tarkómon éreztem a meleg leheletet, a lépések zaja pedig visszhangzott a fülemben. Ahogy megfordultam, hirtelenjében elaludtak a fények. Ijedtemben jobbra-balra forgolódtam, de az orromig se láttam. Közeledő lépteket hallottam, így mit sem törődve kezdtem rohanni az egyik irányba. Az ismeretlen is felgyorsított, de nem mertem hátranézni. Féltem. Sötét volt, és hideg. Már réges-rég megbántam, hogy eljöttem otthonról, de le akartam beszélni a fiúkat erről a hülye fogadásról. Jelentéktelen dolognak tartottam az egészet, nem szabadott volna belemenniük ebbe. Az a fickó már messziről unszimpatikus volt, tipikus csaló. Rossz érzésem volt vele kapcsolatban.
Szaladtam, ahogy csak a lábaim bírták az iramot. Nem adhattam fel ilyen könnyen. Mégis pillanatok alatt történt… Megbotlottam egy kiálló gerendában, és a földre zuhantam..."

Amiért ajánljuk: Érdekelnek a focis témájú írások, de zavar, hogy úton-útfélen csak Sergio Ramos vagy Neymar főszereplésű blogokba botlasz? Szívesen olvasnál valamit egy tapasztaltabb író tollából? Unod az unalomig ismételt alapsztorikat, és valami másra, egyedire, izgalmasra vágysz? Nem vagy egy romantikus alkat, inkább a feszültséget, a háttérben húzódó titkokat, a konfliktusokat és a drámát kedveled? Ha szeretnél egy páratlan, lebilincselő történetet Marco Reus főszereplésével, akkor az I will fight című történetet neked találták ki. Aki nem járatos a foci világában, az is bátran belekezdhet, a szórakozás ugyanúgy garantált!


Cím: Északi szél
Író: Luna Grott
Ismertető: Hideg szelek nyaldossák Nesiril határait. A hűbérúrból lett király, Bregor Evinrud, gyászba kényszerül, mikor egyik fia Gerold, a Gyilkos Király áldozatává válik, a másik pedig kegyelmet nem ismerve bosszúra esküszik. A helyzet reménytelen, a háború közeleg, az elkeseredettség mérgezi a mindennapok eddigi gyönyörűségét. Csupán egyetlen esély maradt az életben maradásra, de ehhez a háború istene vértől ázott kezébe kell adni a birodalom és az emberek sorsát, aki csupán egyetlen dolog fejében hajlandó segíteni az elkeseredésig küzdő családnak.
Titkok, bonyodalmak, cselszövések, szerelmek és egy mindent fenyegető halálos háború dermesztő előszele...
Trailer:
Műfaj: fantasy
Állapot: folyamatban
Eddigi fejezetek száma: prológus + 9 fejezet
Főszereplők: Avery Evinrud, Dyotir, Roald Evinrud, Bregor Evinrud
Részlet: „Avery azonnal megfordult, hosszú haját teste elé emelte, amitől úgy tűnt, mintha forró láva omlana végig rajta. Az isten előtt felsejlett a leány szépen ívelt nyaka, gömbölyű válla és a gerince vonala, amiket legszívesebben szenvedélyes csókjaival árasztott volna el, de tudta: nem teheti.
Remegő kezekkel kapcsolta össze a nyakláncot, majd Avery azon nyomban megfordult. A fiatalok közel találták egymást, a leány teste csak épp, hogy nem ért hozzá titkos vőlegénye testéhez.”          

Amiért ajánljuk: Ha a fanficek helyett inkább a saját történeteket részesíted előnyben, és rajongsz a fantasy blogokért, az Északi szél a neked való történet. Luna a saját maga alkotta világba kalauzolja el olvasóit, melyet a legapróbb részletekig kidolgozott: a mitológiától kezdve a valláson át egészen a szokásokig mindent megtudhatsz Nesirilről és az ott élőkről, ha belevágsz az olvasásba. A cselekmény egyedi, izgalmas, fordulatokban gazdag és igazán különleges; a karakterek alaposan átgondoltak, rendkívül összetettek; a nagyszerű leírásoknak köszönhetően pedig minden és mindenki megelevenedik az olvasók szemei előtt. Ha szeretnél te is bepillantást nyerni Nesiril lakosainak életébe, szívesen megismernéd Diotyrt, Averyt és a többieket, ne habozz belekezdeni az Északi szélbe!Cím: A lista
Író: Alisson Cutler
Ismertető: Egy lány, aki tökéletesnek mondható életet élt. Szerető nővérével jó kapcsolatot ápoltak, szüleivel is jó kapcsolata volt, de egy nap minden összedőlt. Amikor nővére holttestét megtalálták egy sikátorban. A mellet a szórakozó hely mellett, amelyben aznap este Jessica is bulizott barátaival. Két hátrahagyott levél, egy lista és egy mindenre elszánt lány története, aki ugyan kap segítséget, de senkiben sem bízhat. Idővel rádöbben és nem várt véget ér a története.
Trailer: LINK
Műfaj: fanfiction | real person fanfic
Állapot: folyamatban
Fejezetek száma: prológus + 16 fejezet
Főszereplők: Jessica Orton, Harry Styles, Charlotte Orton, Wilmer Porte, Jack Higgins
Részlet: „Lehet, hogy nem ezt várná, de tudod nem ő maradt itt mérhetetlen fájdalommal a szívében, nem neki kell végignéznie, ahogy folytatjátok az életeteket mintha mi sem történt volna, és úgy szervezitek azt a rohadt temetést, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Egyszer sem látom, hogy megrázna titeket a dolog, vagy elszomorodnátok. Semmi érzelmet nem mutattok ki. Térj már észhez. Meghalt. Érted? Soha többet nem látod. Megölték. Valaki szándékosan tette és a rendőrség még mindig nem tudja ki volt. Úgy tesztek, mintha nem is a ti gyereketek lett volna. Csalódtam bennetek. Azt hittem mindent megtesztek majd, hogy kiderüljön az igazság, de e helyett csak dolgoztok és úgy tesztek, mintha mi sem történt volna.”

Amiért ajánljuk: Titkok, izgalmak és érzelmek – leginkább ezzel a három szóval tudnám jellemezni Alisson Cutler történetét. A lista minden szempontból kielégíti az olvasni vágyók igényeit. Ha arról volt szó, akkor megérintett, összetörte a szívem, viszont alkalmanként tövig rágtam a körmömet a sorok bújása alatt. A történet fanfiction ugyan, de nem a megszokott klisékre épít, hogy úgy mondjam, nem az a történet fő cselekményszála, hogy Harry ott van. Ha szeretnél belemerülni a nyomozások rejtelmeibe, ha kíváncsi vagy, hogy mi zajlik valójában egy modellügynökségnél, és ha érdekel, hogyan jön mindehhez Harry Styles, akkor ne félj belevágni A listába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése