Gyakran ismételt kérdések

Sziasztok!

Úgy éreztük, eljött az ideje, hogy tisztázzunk néhány dolgot a bloggal kapcsolatban, épp ezért összeszedtünk pár alapvető, gyakran ismételt kérdést – chatből, emailekből, innen-onnan – amikre most egy bejegyzés keretében válaszokat is adnánk.

1. Miért nem írtok 1D-s blogokról kritikát?
Ennek nagyon egyszerű oka van, mégpedig az, hogy nem szeretjük őket. Amit pedig nem szeretünk, azt nem is szívesen olvassuk. Főleg, mivel – és most tegye mindenki a szívére a kezét, hogy igazat mondok – ezeknek a történeteknek a nagy része (tízből kilenc) ugyanarra az unalmas sablonra épül, mi pedig nem vagyunk olyan szerencsések, hogy kifogjuk azt az egyet, ami más. A sok ugyanolyan történet sok ugyanolyan kritikát is eredményezne, és ti is hamar ráunnátok a blogra, meg mi is. Éppen ezért már a Walking Between Raindrops megnyitása előtt kikötöttük, hogy kizárunk minden 1D-vel foglalkozó történetet a kritikakérés lehetősége alól, ezzel teret engedve más jellegű fanficeknek, illetve saját történeteknek. Mert ha belegondoltok, egy kritika valamilyen szinten ajánló is, reklám az adott blognak; nekünk pedig nem áll szándékunkban a már amúgy is 40 feliratkozóval, és 620 KÖVIT DEAZONNAL! típusú kommenttel rendelkező oldalakat népszerűsíteni.

2. Olyan 1D-s blogról se írtok, ahol a srácok nem híresek?
NEM, nem, semmilyenről nem írunk. Olyanról se, amiben híresek; olyanról se, amiben nem híresek, olyanról se, amiben félig híresek; és olyanról se, amiben állatkertből szökött elefántok, ufók, csillagközi rombolók viselik a Harry Styles és stb. nevet. Allergiásak vagyunk rájuk, bocsi. Mind a ketten be vagyunk oltva ez ellen az öt név ellen. 1D-re specializálódott társszerkesztőt pedig nem áll szándékunkban beszervezni.

3. Más együtteses fanficről sem írtok kritikát?
Már hogy a viharba ne írnánk! Alapvetően nem vagyunk a zene és a fanficek ellen - SŐT, nagy élharcosai és támogatói vagyunk a fanficeknek -, csak a One Directionnel vannak személyes problémáink, és mivel nem akarjuk, hogy ez esetleg negatívan befolyásoljon egy kritikát, ezért inkább nem írunk ilyen témájú blogokról. De jöhet minden más ömlesztve - ha esetleg Simple Plan, All Time Low , Fall Out Boy vagy 5 Seconds of Summer, azért még külön - nagyon - hálásak is leszünk.

4. Mennyi idő, mire elkészül egy kritika?
Nos, ez igen változó lehet, merthogy mindketten egyetemre járunk, Dóri ráadásul emellett dolgozik is hétvégente, és bármennyire fáj is, de néha rá kell vegyük magunkat a tanulásra. Épp ezért, ilyenkor a kritikák háttérbe szorulnak, de amit elvállaltunk, azt meg is csináljuk. Nem várjuk el senkitől, hogy csak mert kritikát kért, naponta frissítgesse, hogy fenn van-e már a kritikája, szólunk mi, ha elkészült. A feliratkozás sem elvárás - csak akkor nyomjatok rá, ha tényleg érdekel a munkásságunk.  Viszont éppen ezért arra szeretnénk kérni mindenkit, hogy olyannal, hogy "mikor készül el a kritikám?" ne írjon e-mailt, mert több mint valószínű, hogy nem azért nem készül, mert ülünk a babérjainkon és malmozunk. Szóval a kritika ideje változó, de mindenkit értesítünk a kész munkáról.

5. Benne lennétek egy cserében?
Persze. Még ha 1D-s blog vagy, akkor is. Oldalunk egyetlen területe, ahol bárkit hirdetünk, aki szépen kéri, az oldalsáv.

6. Miért nincs fejlécrendelés?
Egyrészt azért, mert nem vagyunk design blog. Másrészt meg azért, mert nem tudunk szépen szerkeszteni, és sok emberrel ellentétben ezzel tisztában is vagyunk. Én ismerem a PS alapfunkcióit, de még millió meg egy dolgot kellene tanulnom. Többek között türelmet is, mert az nekem nincs az emberekhez. Dóri pedig még csak most tanulgatja, hogy kell használni a GIMP-et, szóval a fejlécrendelős téma fel sem merült nálunk.

Ezeken felül bárkinek, bármi kérdése akadna, ez alatt a bejegyzés alatt felteheti!

xoxo, L.

2 megjegyzés: