Blogajánlók 01.

Sziasztok!
Ahogy korábban már beharangoztuk, nyári kikapcsolódásként nekiláttunk megírni az Arany Pergamen nyerteseinek ajánlóit. Három blogot mutatunk be ma nektek, amiket bátran ajánlunk mindenkinek, aki épp nem a strandon sütteti a hasát, hanem a hűvös szobába menekülve kutat valami izgalmas olvasnivaló után!


Cím: Royals
Író: Mia Kso.
Ismertető: A frissen diplomázott utódok a lehető legjobbkor tértek haza otthonukba. Szüleik készek a megüresedett kormányzói poszt betöltéséért folytatott harcra. Az évtizedek óta nézeteltérésektől hangos Bowman és Lewington család pénzt és egymást nem sajnálva vág neki a talán hónapokig elhúzódható küzdelmeknek. De vajon mit szólnak ehhez a fiatalok? Az egykori barátságok újraegyesülhetnek? Vagy a családi kötődések erősebbnek bizonyulnak? Valami azonban teljesen biztos. Ereikben felmenőik vére csörgedezik, és ez csak egyet jelenthet… bármire képesek a hatalomért.
Trailer: LINK
Műfaj:
Állapot: folyamatban
Fejezetek száma: 44
Főszereplők: Leanora Campbell, Allena Lewington, Colton Lewington, Weston Bowman, Brad Nichols
Részlet: „Egy darabig aggódsz ez miatt, próbálsz megfelelni mindenkinek. Aztán egy idő után rájössz, hogy lehetetlen. Csak élned kell a saját életedet úgy, ahogy te jónak látod, és nem szabad foglalkozni azzal, hogy más ezt esetleg rossz szemmel nézi. Ha pedig eljön a küzdelem, egyszerűen csak vedd fel a kesztyűt és állj ki ellenük, ez az egyetlen esélyed a túlélésre.”

Amiért ajánljuk: A Royals egy rendkívüli történet, amely a család és a barátság fontosságát helyezi középpontba. A felső tízezer életén keresztül mutatja be a családok közötti versengést a hatalomért és azt, hogy nem minden az, aminek elsőre tűnik. A Royals egy tanulságos történet arról, hogy az emberek változhatnak, de azért soha nem árt az óvatosság. Akinek tehát van kedve egy ötletes történetet olvasni egy nyüzsgő kisváros fiataljairól, az semmiképpen se féljen belevágni Mia írásába!

Cím: Remember, who you are
Író: Catalina Sánchez
Ismertető: Ana számára az emlékek kincsek, annak ellenére is, hogy nincsenek emlékei. Egyedül, magányosan ébredt a kórházban, ahol tőle várták a válaszokat azokra a kérdésekre, melyekre végül nem tudott felelni amnéziája miatt. Senki se tudta, hogy ki ő, honnan jött, mi történt vele, csak egy ismeretlen nő volt.
Remény vesztve menekül be abba a parkba, ahol összetalálkozik azzal a férfival, aki visszaadja neki a reményt. Segítséget kap tőle, aminek köszönhetően napról napra egyre kevésbé érzi a kényszert, hogy vissza kell nyernie az emlékeit, hogy tudja ki volt ő. Csak élvezi a mindennapokat az idegennel, akit megismer és lassan közelebb enged magához.
Azonban az ismeretlen múlt, egy pár, család létezése beárnyékolja nyugalmát. Mindez végül meg is valósul, mikor felbukkan valaki a múltból, aki miatt felborulnak addigi nyugodt hétköznapjai. Egy valami viszont így se változik. Ana még mindig nem emlékszik, csak emlékeztetik. Szeretné megismerni régi életét, mégis visszavágyik a biztonságot jelentő városba, ahol voltak ismerős arcok, barátok.
Választania kell a kettő között, hogy megismeri azt, ami és aki volt, vagy tovább folytatja úgy az életét, aki és ami lett mióta magához tért a kórházban. A döntést pedig meg kell hoznia, ami nem könnyű, amit mindkét oldalról megnehezítenek, végül mégis megteszi. Meg teszi azt a lépést, amivel meghatározza a jelenét, a jövőjét és talán a múltját is.
Trailer: -
Műfaj: fanfiction / real person fanfic
Állapot: folyamatban
Fejezetek száma: 7 + prológus
Főszereplők: Sergio Ramos, Ana
Részlet: „Mindketten tisztában voltak azzal, hogy addig egészen biztos nem lesz semmi sem rendben, amíg nem térnek vissza az emlékei. Erre pedig ötven százalék esély volt, ahogyan arra is, hogy sose fog emlékezni. Bele se mert gondolni, hogy mi lesz vele akkor, ha végül ez fog megvalósulni. Érezte, hogy ettől összeomlana, még ha addigra már felépítené az új életét. Mindig ott lenne a kétség benne, hogy mit, kit hagyott maga mögött, felejtett el.”

Amiért ajánljuk: Egy remekbeszabott történetet keresel, Sergio Ramos főszereplésével? Akkor a Remember, who you are-t neked találták ki! Ez a fanfiction távol áll az eddig olvasott kliséktől, és minden ezerszer leírt történettől. Catalina regényében pattanásig feszülnek az idegek a háttérben húzódó konfliktusok és titkok miatt, így ha izgalomra vágysz, akkor a Remember, who you are neked való. Ha ráadásul a Real Madrid focistáit is kedveled, akkor aztán végképp kötelező alapmű. De figyelem, nem csak focis-berkekben járatos olvasóknak ajánljuk!


Cím: Baby project
Író: Larissa T.
Prológus: „Egy újabb hétvége egyedül. Anya mondta, hogy menjek haza, de szeretnék megállni a saját lábamon. Tulajdonképpen nem is ezzel van a baj. Hiszen van egy jól fizető munkahelyem, így nem kell amiatt aggódnom, hogy miből fogom kifizetni a következő havi lakbért. Mivel már öt éve elköltöztem otthonról, még csak nem is arról van szó, hogy nem tudnék főzni, mosni, takarítani magamra. Egyszerűen csak rettenetesen magányos voltam. Persze, voltak barátaim, jóban voltam a munkatársaimmal, és a családom is támogatott mindenben, de itt vagyok huszonhat évesen, se kutyám, se macskám. Csak a nagy, üres ház meg én. Nem aggódnék, hogy mi lesz velem, ha már lett volna párkapcsolatom, de soha nem volt barátom. Tini koromban elképzeltem az egész életem. Hogy hamar megtalálom az igaz szerelmet, összeházasodunk, és fiatal szülők leszünk. A gyerek a legnagyobb álmom, mindig is az volt, és most, hogy már a harminchoz közeledek, és még egy nyamvadt pasit se tudtam magamnak keríteni, életem legelkeseredettebb döntését hoztam meg. Feladok bármit, de azt, hogy anyuka legyek, soha. Így hát három hónapja próbálkozok. Szórakozóhelyeken megismerkedek férfiakkal, akiknek az éjszaka folyamán azt hazudom, hogy szedek fogamzásgátló tablettát, ezért nincs szükség óvszerre. Természetesen egy hónapba csak egy férfit verek át, mert azért mégiscsak szeretném tudni, hogy ki a gyerekem apja. Ám eddigi próbálkozásaim nem jöttek össze. Nemcsak párkapcsolati szempontból vagyok selejtes, de úgy látszik, még a megtermékenyülés folyamata sem működik nálam megfelelően.
Ha valaki pár évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy ilyen eszközökhöz fogok folyamodni, kiröhögöm. Ma viszont ez vagyok én. Egy nő, aki kétségbeesésében nem ismer határokat.”
Trailer:
Műfaj: fanfiction / real person fanfiction
Állapot: folyamatban
Várható fejezetek száma: 15
Főszereplők: Harry Styles, Clair Carter, Eliana Carter
Részlet: „Azon kívül, hogy remélhetőleg hamarosan túl leszek rajta, nem érdekelt már más. Rettenetes volt eddig, és tudom, hogy a neheze még hátra van, de csak az lebegett a szemem előtt, hogy nem sokára láthatom a kislányomat. A tolófájások egyre többször jelentkeztek, és miután minden elkészült, a doki hagyta is, hogy nyomjak. Az ágy szélét szorítottam, hogy csendbe tudjak maradni, hiszen nem akartam visítozni, pedig annyira fájt, hogy legszívesebben ordítottam volna. Mindenkire mérges voltam, akire csak lehetett. Még az orvosra is, pedig ő aztán nem tehetett róla. Két nyomás után éreztem, ahogy a könnyek patakokban folynak végig az arcomon. Ahogy az ágyat markoltam, arra gondoltam, hogy itt kellene lennie velem egy férfinek, aki biztatna, hogy mindjárt vége. Most éreztem a legjobban, hogy mennyire egyedül vagyok, ám ez az érzés a következő görcs után el is párolgott. Nem tudtam semmire gondolni, csak arra, hogy a megfelelő időben nyomjak.
- Még egyet Clair – szólt a doki. – Mindjárt kint van. – Minden erőmet összeszedtem, pedig már úgy éreztem, hogy egy csepp sem maradt, és tettem, amire kért.
Éreztem, ahogy eltűnik a lábam közül a kis test, majd meghallottam a csecsemők jellegzetes sírását. Abban a pillanatban úgy éreztem, mintha minden fájdalmam elmúlt volna. Még mindig folytak a könnyeim, de már nem a szenvedés, hanem a büszkeség miatt.
- Gratulálok anyuka! Kislány – mosolygott rám, de én csak a fehér, piros és lila színben pompázó kislányomat tudtam bámulni. Nem tudtam szavakba önteni, milyen érzés volt végre a karomban tartani őt, látni milyen, és tudni, hogy pár perccel ezelőtt még az én testem óvta az ő apró testét.”

Amiért ajánljuk: Szívesen olvasnál valamit kedvenc együttesedről, de unod már a sablonos 1D blogokat? Régóta keresel valami különlegeset, ami amellett, hogy egyedi, még páratlan stílussal és kifogástalan helyesírással is társul? Vicces párbeszédekre és olyan leírásokra vágysz, amelyek segítségével te is könnyen az adott szituáció közepébe képzelheted magadat? Ha valamennyi kérdésre igennel válaszoltál, van egy jó hírünk: Nem kell tovább keresned, a Baby project című történettel ugyanis mindezt egyben megkapod. Ha könnyű nyári olvasmányra vágysz, ne habozz belekezdeni Larissa írásaiba!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése